GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Mechanische ventilatie reinigen Zevenaar

Wij reinigen uw mechanisch ventilatiesysteem!

Mechanische ventilatie reinigen Zevenaar

Mechanische ventilatie reinigen Zevenaar? Om ervoor te zorgen dat de vervuilde lucht in huis afgevoerd wordt staan mechanische ventilatiesystemen vrijwel het hele jaar aan. Daarnaast kan het zijn dat het ventilatiesysteem schone lucht aanvoert. Voor beide functies is het belangrijk dat het ventilatiesysteem schoon is.

Mechanische ventilatiesystemen moeten in ieder geval eens in de vier jaar gereinigd worden. Anders krijgen stof, bacteriën en schimmels de kans om zich te vermenigvuldigen en te verspreiden via de luchtkanalen.

De zuurstof die aangevoerd wordt door vervuilde ventilatiesystemen is niet gezond. Hierdoor kunt u last krijgen van vervelende gezondheidsklachten. Veelvoorkomende klachten die mensen kunnen krijgen door een vervuild ventilatiesysteem zijn:

 • een droge keel
 • een snotneus
 • veelvoudig hoesten
 • allergische reacties
 • slaapproblemen
 • longaandoeningen

Het is daarom belangrijk om het ventilatiesysteem periodiek te laten reinigen. Door een reiniging uit te laten voeren gaat het ventilatiesysteem ook langer mee. Dit kan u dure reparatie- of vervangingskosten besparen.

Wilt u onze hulp inschakelen om uw mechanisch ventilatiesysteem te reinigen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Zevenaar via 0316 201 917. Wij komen graag uw mechanische ventilatie reinigen Zevenaar!

Mechanische ventilatie schoonmaken

De werking van een mechanisch ventilatiesysteem gaat na verloop van tijd achteruit door de vervuiling van stof en vuil. In sommige gevallen gaat het systeem ook een vervelend geluid maken. In dat geval is het de hoogste tijd om de mechanische ventilatie schoon te maken.

Tijdens een onderhoudsbeurt controleren wij uw hele ventilatiesysteem. Dit wil zeggen dat de ventilatiebox, de afzuigpunten- en ventielen, en de luchtkanalen volledig worden geïnspecteerd en gecontroleerd. Onze monteurs kunnen elk mechanisch ventilatiesysteem reinigen en hebben de ervaring om beginnende problemen te herkennen. Daarnaast testen wij de zuigcapaciteit testen en zorgen wij ervoor dat uw apparaat perfect staat afgesteld.

Wij geven het advies om het mechanisch ventilatiesysteem eens in de vier jaar te laten reinigen. Voor ventilatieboxen is ons advies om dit eens in de twee jaar te doen. Zo blijft de aandrijving van het ventilatiesysteem naar behoren functioneren.

Wilt u een schoon en goed werkend ventilatiesysteem? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zevenaar via 0316 201 917.

Ventilatiesysteem reinigen

De luchtkanalen van een ventilatiesysteem zijn een goede plek voor stof, bacteriën, en schimmels om zich te vermenigvuldigen en te verspreiden. Daarom is het belangrijk om het ventilatiesysteem periodiek te reinigen.

Een ventilatiesysteem moet minstens eenmaal per 4 jaar gereinigd worden. Anders wordt het systeem dermate vervuild dat dit grote gevolgen heeft voor de kwaliteit van de zuurstof in huis. Een goed werkend systeem helpt een gezonde luchtvochtigheid te creëren. Vervuilde of droge lucht kan zorgen voor klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten, longaandoeningen en diverse allergieën.

Het is daarom aan te raden om uw ventilatiesysteem periodiek schoon te laten maken. Zo bent u verzekerd van een gezond binnenklimaat. Maak een afspraak bij Schoorsteenveger Zevenaar door te bellen naar 0316 201 917.

Ventilatie reinigen

Wilt u uw ventilatie reinigen omdat het meer geluid maakt of dat u last heeft van stof en schimmel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag met het reinigen van het hele ventilatiesysteem.

Een vervuild ventilatiesysteem kan zorgen voor vervelende gezondheidsklachten waaronder: een droge keel, een snotneus, hoesten, allergische reactie, longaandoeningen en slaapproblemen.

Daarnaast kan een vervuild ventilatiesysteem ervoor zorgen dat er donkergekleurde kringen ontstaan of dat het apparaat meer geluid gaat maken. In dat geval is het de hoogste tijd om het ventilatiesysteem te reinigen.

Wij geven het advies om het ventilatiesysteem ten minste eenmaal per vier jaar te laten reinigen. Voor ventilatieboxen is dit 2 jaar. Neem contact op voor een afspraak met Schoorsteenveger Zevenaar via 0316 201 917.

Zelf mechanische ventilatie schoonmaken

Wilt u zelf uw mechanische ventilatie schoonmaken? Dat is mogelijk maar niet altijd de makkelijkste klus. Om u een handje op weg te helpen hebben wij hieronder voor u beschreven hoe u dit het best kunt doen.

Om een mechanisch ventilatiesysteem te kunnen reinigen moet het systeem uit staan. Vervolgens kunt u beginnen door de ventilatiebox te openen en het stof en vuil weg te halen met een stofzuiger. In sommige gevallen zit er ook vuil vastgeplakt. Dit kunt u weghalen met een platte schroevendraaier. Het is aan te raden om hierbij wel voorzichtig te zijn zodat u niks kapot maakt. Maak alles nog even schoon met een licht vochtige doek en sluit de ventilatiebox.

Nu kunt u beginnen met de afzuigpunten- en ventielen. Hierbij moet u goed opletten. De ventielen moeten namelijk na het schoonmaken weer op dezelfde manier teruggedraaid worden. Dit kunt u doen door met een stift een markering te maken. Na de markering kunt u de ventielen losdraaien en schoonmaken met een vochtige doek. Als de ventielen droog zijn kunt u ze weer terugdraaien in de behuizing.

Vervolgens is het tijd om de kap van het ventilatierooster te verwijderen zodat u de binnenkant van het ventilatierooster kunt reinigen met een stofzuiger. Daarnaast kunt u de kap en het rooster schoonmaken met een vochtige doek. Alles weer schoon? Dan kunt u de kap weer terugplaatsen op het ventilatierooster.

Heeft u een ventilatiesysteem met een WarmteTerugWin-unit? Dan moeten de filters elk half jaar gereinigd of vervangen worden. De filters kunt u één keer reinigen, de volgende keer moeten de filters vervangen worden. Afhankelijk van de vervuiling moet er dus minimaal één keer per jaar nieuwe filters geplaatst worden.

Ook de luchtkanalen moeten natuurlijk nog gereinigd worden. Dit kunt u voorzichtig doen met een stofzuiger en een vochtige doek. Met stofzuigen is aan te raden om niet verder te duwen dan mogelijk is zodat u niet vast komt te zitten.

Alle stappen doorlopen? Dan kunt u het systeem weer aanzetten en testen of alles goed functioneert. Indien het systeem meer geluid maakt is het aan te raden om hulp in te schakelen.

Laat u uw mechanisch ventilatiesysteem liever reinigen door een expert? Of wilt u onze hulp inschakelen omdat het schoonmaken niet helemaal goed is gegaan? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Zevenaar via 0316 201 917.

Onderhoud ventilatiesystemen

Wilt u hulp inschakelen voor het onderhoud aan uw ventilatiesysteem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Tijdens een onderhoudsbeurt reinigen wij de ventilatiebox, de afzuigpunten en- ventielen, de ventilatiekanalen, en eventueel de WTW-unit.

De ventilatiebox is de aandrijving van het ventilatiesysteem, de afzuigpunten en -ventielen zuigen de vervuilde lucht aan en de ventilatiekanalen transporteren de lucht het huis uit. Indien u ook een WTW-unit heeft transporten de kanalen ook schone lucht het huis is. Hierbij zorgt de WTW-unit ervoor dat er geen warmte verloren gaat.

Wilt u onze hulp inschakelen voor het ventilatiesysteem onderhoud? Maak dan snel een afspraak met een collega van Schoorsteenveger Zevenaar op 0316 201 917. Wij helpen u graag!

Onderhoud mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie onderhoud kan op verschillende manier uitgevoerd worden. Daarom hebben wij hieronder beschreven hoe wij te werk gaan.

Bij een onderhoudsbeurt controleren wij als eerst uw ventilatiebox. Hierbij reinigen wij het apparaat en controleren wij de onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. Daarna maken wij de afzuigpunten en -ventielen schoon en achtereenvolgens ook de kap en het rooster.

De ventilatiekanalen worden als laatst schoongemaakt. Hiervoor maken wij gebruik van een roterende borstel. Deze borstel maakt het vuil eenvoudig los van de wanden en met een speciaal afzuigmachine kunnen wij al het vuil wegzuigen uit de luchtkanalen.

Na de reiniging zorgen wij ervoor dat het ventilatiesysteem weer perfect staat afgesteld. Zo kunt u weer genieten van een gezond binnenklimaat en bijkomend voordeel is dat een ventilatiesysteem ook langer mee gaat door periodiek onderhoud.

Zoekt u iemand voor het reinigen van uw mechanisch ventilatiesysteem? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Zevenaar via 0316 201 917 en maak vandaag nog een afspraak!

Achterstallig onderhoud mechanische ventilatie

Achterstallig onderhoud mechanische ventilatie komt in Nederland veel voor. Volgens onderzoek van Klimaatbureau HIER zijn er in Nederland meer dan 2 miljoen woningen met een verouderd mechanisch ventilatiesysteem. Ook is het zo dat een groot gedeelte van alle ventilatiesystemen in Nederland slecht of helemaal niet onderhouden wordt.

Achterstallig onderhoud kan ervoor zorgen dat stof, bacteriën en schimmels zich ophopen en verspreiden via de ventilatiekanalen. Dit kan verschillende gevolgen hebben, zowel op de korte- als de lange termijn.

Het meest belangrijke gevolg is gezondheid. Veelvoorkomende klachten die mensen kunnen krijgen door een vervuild ventilatiesysteem zijn:

 • een droge keel
 • een snotneus
 • veelvoudig hoesten
 • allergische reacties
 • slaapproblemen
 • longaandoeningen

Stof en vuil is ook niet goed voor een elektrisch apparaat. Een vervuild ventilatiesysteem functioneert na 2 jaar zonder onderhoud al ongeveer 20-30% minder goed dan een schoon ventilatiesysteem. Na 4 jaar is dit al bijna de helft minder. Daarom is het aan te raden om het systeem minimaal één keer in de 4 jaar te reinigen.

Een ander nadeel van een vervuild ventilatiesysteem is dat de energiekosten kunnen toenemen. Een slecht functionerend systeem zorgt namelijk voor een hogere luchtvochtigheid in huis. Hoe hoger de luchtvochtigheid, des te moeilijker de temperatuur te beïnvloeden is. Een verwarming moet dan steeds meer energie verbruiken om dezelfde warmte te krijgen.

Wilt u weer een schoon en goed werkend ventilatiesysteem? Maak dan snel een afspraak met Schoorsteenveger Zevenaar via 0316 201 917. Onze monteurs helpen u graag!

WTW onderhoud

De WarmteTerugWin-unit zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat bij het afvoeren van vuile lucht en de aanvoer van schone lucht. Om deze reden is het belangrijk om de WTW-unit goed te onderhouden. Een slecht functionerende WTW-unit kan ervoor zorgen dat warmte verloren gaat waardoor er weer meer energie verbruikt moet worden om dezelfde warmte in huis te creëren. Hierdoor kunnen de energiekosten stijgen.

Wij geven het advies om de WTW-units ten minste één keer per 2 jaar te laten reinigen. Zo blijft het apparaat goed schoon en daarnaast kunt u de levensduur optimaliseren door periodiek onderhoud uit te laten voeren.

Wilt u onze hulp inschakelen voor het onderhoud aan uw WTW-unit? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken via 0316 201 917.

Mechanische ventilatie reinigen kosten

Voor het reinigen van een mechanisch ventilatiesysteem werken wij met vaste tarieven. Een complete reiniging kost €170 inclusief BTW.

Tijdens deze reiniging wordt de ventilatiebox, de afzuigpunten en- ventielen, de ventilatiekanalen, en eventueel de WTW-unit volledig gereinigd.

Wilt u Schoorsteenveger Zevenaar inschakelen voor het reinigen van uw mechanisch ventilatiesysteem? Neem dan gerust contact op via 0316 201 917. Wij komen graag uw mechanische ventilatie reinigen Zevenaar!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Zevenaar? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zevenaar.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zevenaar.

Werkwijze Schoorsteenveger Zevenaar

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Zevenaar via 0316 201 917. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Zevenaar op 0316 201 917.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Zevenaar via 0316 201 917.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Zevenaar via 0316 201 917.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Zevenaar

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Zevenaar heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Zevenaar

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Zevenaar

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Zevenaar nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Zevenaar

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Zevenaar mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Zevenaar

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button